Diego
Wishlist
 

10 sfaturi utile pentru tapetare

În cele ce urmează, Vă prezentăm 10 sfaturi utile de urmat pentru o tapetare reuşită:

 

 5996285499071-tapeta-trend-53942-enterior-01.jpg

 

 

1.    Este foarte important ca la cumpărarea tapetului să verificaţi numărul de fabricaţie, acesta trebuie să fie identic pe toate rolele care se aplică în aceeaşi încăpere. La calculul cantităţii necesare ţineţi cont de pierderi şi de repetitivitatea modelului menţionat pe ambalaj!  

2.    Asiguraţi-vă ca suprafaţa pe care urmează să lipiţi tapetul să fie uscată, netedă, şi dacă este indicat, îndepărtaţi eventualele impurităţi sau decojiri şi gletuiţi porţiunea de perete.

3.    Suprafaţa de bază trebuie să fie incoloră, rezistentă şi uniform absorbantă.

4.    Se recomandă să aplicați pe suprafaţa de aplicare un strat de amorsă diluată din adeziv de tapet sau o amorsă acrilică. Amorsa trebuie să fie uscată înaintea aplicării tapetului.

5.    Pentru tapetele din hârtie se aplică obligatoriu un strat de maculatură. Celelalte tipuri de tapet cum ar fi ţesăturile din fibră de sticlă sau tapetele din vlies cu fibră de lână nu necesită maculatură.

6.    Pentru tapetele grele de vinyl se recomandă folosirea unui adeziv special cu respectarea indicaţiilor scrise pe ambalaj; dacă este nevoie, se poate adăuga adeziv pe bază de dispersie cu concentraţie de 20-30%.

7.    Fiecare fâşie nouă de tapet se aliniază la fâşia lipită anterior şi se apasă cu o rolă sau perie pentru netezire.

8.    Surplusul de adeziv de la îmbinări se şterge imediat. Pe durata aplicării tapetului evitaţi încălzirea excesivă sau formarea curentului de aer în încăpere.

9.    Înainte de lipire să punem laolaltă 3 fâşii şi să verificăm omogenitatea nuanţei şi modelului.

10.    În magazinele DIEGO, reclamaţiile se acceptă pe baza prezentării etichetei originale de pe ambalaj împreună cu o fâşie din tapetul reclamat.

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.