Diego
Wishlist
 

Black out, dim out, draperie - care este diferența?

În lunile toride de vară este de o importanță majoră ca draperiile noastre să nu aibă doar un rol de decor, ci și să ne apere căminul de razele puternice ale soarelui, mai ales, dacă nu dispunem și de alte sisteme de umbrire. În cazul draperiilor întâlnim diferite terminologii specifice, care ne ajută să ne descurcăm mai ușor între materialele cu diferite caracteristici de obturare a luminii.

Draperiile:

Perdelele de decor sau draperiile, pe lângă rolul lor estetic, îndeplinesc și unele funcții practice. Ele reglementează fluxul de lumină, respectiv obturarea acesteia, dar totodată sunt și niște elemente perfecte de decorație fie ca șal lateral, fie sub formă de draperie superioară. Aceste materiale sunt perfecte pentru a împiedica vederea de afară, dar nu sunt potrivite dacă dorim să ne ferim de razele puternice de soare. Pentru acestea din urmă avem nevoie de materiale speciale.

5996285614900-fuggony-indiana-dimout-sotetito-taupe-enterior-01.jpgDraperiile dim-out:

Expresia de dim-out o folosim pentru materialele care au capacitatea tehnică de obturare a luminii de 70-75%. Tot așa numim și materialele de plise, rolete și jaluzele verticale care au trăsături similare. Materialele dim-out se pot folosi deja practic pentru umbrire, întunecă bine dormitorul, dar culoarea și modelul materialului rămân pline de viață datorită fluxului de lumină ce trece prin el.

 

5996285613712-fuggony-denver-blackout-sotetito-kivi-enterior-01.jpgDraperiile black-out:

Draperiile black-out sunt realizate printr-un proces special de țesut, ce constă în faptul că între două straturi textile este țesut un al treilea material textil cu fire textile negre. Prin acest procedeu materialul black-out devine atât de dens încât va putea să obtureze lumina chiar și 100%. Există și materiale black-out care sunt fabricate prin folosirea unor materiale acoperite cu un strat de plastic sau carbon. Aceste draperii obturează complet lumina datorită procesului tehnologic de fabricație a lor.


Funcția principală a draperiilor black-out este eliminarea totală a luminii și a căldurii, astfel că ele pot foarte bine să înlocuiască jaluzelele de la geam. Cu ajutorul lor putem exclude într-o măsură foarte ridicată lumina de dimineață a razelor puternice de soare dar și căldura zilelor toride de vară. Ba chiar putem și îmbunătății izolația termică de iarnă, mai ales putem reduce pierderile de temperatură de la geamuri. Draperiile black-out pot fi foarte utile în dormitoare, camere de copii, camere de cinema, în școli sau birouri, săli de conferințe care dispun de proiectoare, deoarece cu ajutorul lor putem obține întunericul dorit.

În cazul în care este importanta pentru Dumneavoastră obturarea luminii, alegeți din oferta Diego de draperii, în care găsiți atât materiale dim-out, cât și black-out!

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.