Diego
Wishlist
 

Ce nuanță de parchet să alegeți: închisă sau deschisă?

Când vine vorba de parchet, opțiunile sunt aproape infinite: de la tipul de parchet și materialul din care este confecționat la grosimea și stilul lui, sunt nenumărate criterii care trebuie luate în calcul. Pe lângă acestea, mai este încă un aspect care nu poate fi trecut cu vederea: ce culoare să alegeți.
Variantele evidente sunt două: puteți selecta între o nuanță închisă sau una deschisă. Deși pare o decizie ușoară, adevărul este că este una deosebit de importantă, întrucât parchetul selectat va afecta aspectul întregii locuințe.

 

parchet vintage


Nuanțe deschise – spații întunecate, camere mici


Parchetul în culori deschise, precum alb, crem, bej sau gri, este alegerea ideală în cazul camerelor de dimensiuni reduse. Aceste nuanțe ajută la producerea efectului de mărire a spațiului, dând impresia că încăperea este mai mare decât e de fapt.
De asemenea, este recomandată montarea parchetului deschis în spațiile întunecate, care nu se bucură de o expunere adecvată la surse de lumină naturală. Nuanțele calde au capacitatea de a crea iluzia de iluminare, făcând camera să pară mai luminoasă.

 

parchet dual

Parchetul în culori cât mai apropiate de alb se potrivește în special în dormitoare, birouri personale sau camere de recreere, spații care să nu fie intens tranzitate. Din cauza culorii foarte deschise, orice pată se observă cu ușurință, fiind necesară curățarea frecventă a acestui tip de parchet.


Nuanțe închise – spații largi, camere minimaliste


Parchetul închis la culoare, care se apropie de negru, dă încăperilor un aer distins, sofisticat, motiv pentru care reprezintă o alegere potrivită pentru sufragerii, camerele de oaspeți, sălile de antrenament sau chiar și pentru dormitoare.
Spre deosebire de nuanțele deschise, care măresc, cele închise micșorează, astfel că sunt potrivite în camerele largi, de mari dimensiuni, ajutând la crearea iluziei de comasare a spațiului.
Aceste nuanțe sunt alese și de adepții stilului minimalist, care preferă să aibă o cameră cât mai simplu mobilată, deoarece culorile închise ajută să scoată din anonimat încăperea, fără să fure privirile.

 

parchet dynamic

În cazul în care optați pentru un parchet închis la culoare, este recomandat ca pereții încăperii să fie vopsiți într-o nuanță contrastantă, fie una puternică, fie una pastelată, pentru a avea o pată de culoare în cameră.
Indiferent că optați pentru un parchet în nuanțe deschise sau unul în nuanțe închise, la Diego găsiți o paletă largă de modele, stiluri și culori, pentru toate gusturile și nevoile. Vă invităm să vizitați magazinele Diego pentru a consulta oferta noastră.

Mentés

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.