Diego
Wishlist
 

Cum sa alegi draperii si perdele pentru locuinta ta

Draperiile si perdelele au un important rol decorativ in amenajarea unei locuinte si pot schimba radical atmosfera unei incaperi. Din acest motiv sunt disponibile o mare varietate de culori, forme si materiale textile pentru draperii si perdele, ceea ce ne face alegerea mai dificilă.

Dincolo de preocuparea pentru designul incaperii trebuie sa luam in considerare si aspectul parctic al draperiilor si perdelelor. Culoarea si materialul perdelelor trebuie sa lase lumina naturala sa patrunda in incapere. Cu cat sunt mai fluide si mai transparente, cu atat camera va parea mai calda.
Pentru draperii este de preferat sa folosim materiale opace, pentru a oferii intimitate si intuneric.   

Pentru ca incaperea sa para mai inalta putem sa folosim perdele lugi, iar pentru a parea mai spatioasa, perdele scurte. Cu toate acestea lungimea perdelelor trebuie sa tina cont si de tipul de incapere, dar si de diferite obstacole, cum ar fi caloriferele, mobila de sub fereastra, utilitati, etc.  

In dormitor putem crea o atmosfera intima si relaxanta cu niste perdele din voal, transparente si fluide, pe care sa le completam cu draperii lungi, cu model de design care sa se integreze in designul camerei.

 

perdele si draperii  dormitor.jpg

 

Perdele si draperii dormitor


Camera copiilor este cea mai vesela incapere, asadar perdelele si draperiile trebuie sa ii inspire si sa reflecte pasiunile acestora. Modelele sunt diverse, de la personaje de desene animate, la motive florale si lumi de basm. La fel ca in dormitor, draperiile au un rol important in asigurarea intimitatii in timpul serii, astfel acestea trebuie sa fie opace, insa pentru a nu incarca atmosfera putem opta pentru tesaturi naturale, usoare.

 

perdele si draperii copii.jpg

 

Perdele si draperii copii


Pentru bucatarie ar fi de preferat sa alegem o perdea scurta, de tip vitraj. Acestea ne permit decorarea partii superioare a ferestrei sau a celei inferioare. In bucatarie nu e nevoie de draperii, ferestrele fiind de obicei mai mici.

 

perdea vitraj bucatarie.jpg


Perdea vitraj bucatarie


In suragerie ne petrecem cea mai mare parte a zilei si tot acolo vom primii si invitatii, asa ca perdelele trebuie sa dea un plus de eleganta camerei. Poate fi confectionata din satin sau organza, cu modele discrete si in culori pastel, asortate cu celelalte elemente de decor. Pentru draperii putem alege si materiale mai putin opace, rolul principal al acestora in sufragerie este cel de decor. Pentru ca spatiul sa para mai nobil poti sa alegi niste perdele si draperii lungi, din tavan pana in podea, si poti sa folosesti diferite accesorii speciale de prindere.

 

perdele si draperii sufragerie.jpg

 

Perdele si draperii sufragerie


Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem perdele si draperii pentru locuinta noastra este culoarea si stilul mobilierului. Putem opta pentru culori mai vii, stridente, daca mobila e in culori deschise, sau pentru culori calde, pastelate pentru a lumina camera daca mobila e intr-o culoare mai inchisa. Tot mobila stabileste si designul accesoriilor, o mobila clasica, cere niste perdele in stil retro, pe cand celor moderne le putem asorta un design si o forma nonconformista de perdea.
Sa nu uitam ca draperiile si perdelele trebuie si ele asortate unele cu celelalte. Daca draperiile sunt mai bogate in modele de design atunci vom opta pentru niste perdele mai simple. In ceea ce priveste culorile, este de preferat ca draperiile sa fie mai inchise la culoare decat perdelele.
Cel mai important aspect trebuie sa fie, insa preferintele personale ale fiecaruia. Alegeti perdele si draperii care sa va placa si sa va faca sa va simtiti bine in casa dumneavoastra. Schimbati-le o dată la o anumita perioada de timp pentru a revigora locuinta si a experimenta stiluri noi.
Acum ca stiti care sunt aspectele de care trebuie sa tineti cont, va invitam sa alegeti perdelele si draperiile din gama larga pe care o oferim in magazinele Diego.

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.