Diego
Wishlist
 

Cum să montăm tapetul?

tapet_utm1.jpg

  tapet_utm2.jpg

 

1.) Pornind de la un colţ al încăperii, trasaţi o linie verticală cu ajutorul unui fir cu plumb sau al unui boloboc. Prima fâşie de tapet se va alinia la această linie.

 

  2.) Tăiaţi cu foarfeca o fâşie de tapet cu 10 cm mai lungă decât distanţa dintre plafon şi podea. În cazul tapetelor cu model, aveţi grijă ca modelul să se potrivească cu cel de pe următoarea bandă care urmează să fie tăiată.
tapet_utm3.jpg   tapet_utm4.jpg

 

3.) Întindeţi fâşia tăiată pe o suprafaţă orizontală şi aplicaţi adeziv pe dos. Întâi aplicaţi adezivul pe trei sferturi din lungimea fâşiei, pornind dinspre mijloc spre margini.

 

 

4.) Îndoiţi porţiunea unsă cu adeziv (astfel încât cele 2 suprafeţe unse să se suprapună), apoi repetaţi operaţiunea pe bucata rămasă. Lăsaţi tapetul să se înmoaie timp de 5-10 minute.

tapet_utm5.jpg   tapet_utm6.jpg

 

5.) Prima fâşie de tapet se aplică de-a lungul liniei trasate anterior. Despăturiţi porţiunea mai lungă a tapetului suprapus şi lipiţi fâşia pe perete (începeţi cu o marjă de 3-4 cm la plafon). Apoi desfaceţi şi partea de jos şi întindeţi treptat tapetul pe perete, având grijă să nu se formeze riduri.

 

  6.) Neteziţi fâşia lipită cu ajutorul unei perii, de sus în jos. În timp ce progresaţi către partea de jos, verificaţi alinierea tapetului la linia trasată.
tapet_utm7.jpg   tapet_utm8.jpg

 

7.) Marcaţi cu vârful foarfecei îndoiturile de la uşi, ferestre, plafon şi podea.

 

  8) Tăiaţi surplusul de-a lungul îndoiturilor.
tapet_utm9.jpg   tapet_utm10.jpg

 

9.) Aplicaţi şi celelalte fâşii, potrivind marginile şi modelul.

 

  10.) La îmbinări, neteziţi adezivul cu o rolă pentru margini de tapet.
tapet_utm11.jpg   tapet_utm12.jpg

 

11.) La colţuri pliaţi 1 centimetru pe următoarea porţiune de perete.

 

 

 

12.) La aplicarea primei fâşii de tapet pe peretele următor, începeţi prin marcarea liniei verticale, apoi montaţi fâşia ajustată la această linie, la fel ca la primul perete.

 

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.