Diego
Wishlist
 

Cum se fabrica covoarele Diego

Calitatea covorului este data de greutatea si densitatea acestuia. Cu cat covorul este mai greu si are o densitate mai mare, cu atat este mai rezistent la uzura. Covoarele pot fi clasificate dupa mai multe criterii, unul dintre acestea este modul de fabricare.
Astfel, echipa Diego si-a propus sa va prezinte principalele modalitati de fabricare ale covoarelor Diego.

Covoarele fabricate manual

Covoarele pot fi fabricate manual prin tehnici precum cea de inserare, tesere sau innodare.
Covoarele tesute manual sunt realizate cu ajutorul razboiului de tesut vertical, denumit si gherghef. Modelele specifice acestui tip de fabricatie sunt confectionate din lana moale si sunt denumite Kelim si Torontal.
Covoarele innodate manual se fac din noduri fine. Fabricarea unui astfel de covor dureaza si pana la un an, iar nodurile pot fi de diferite tipuri: nod spaniol  - nodurile se fac pe un fir;  nod persan - nodurile se fac pe doua fire; nod iranian - nodurile se fac pe trei fire.
Covoarele innodate cu nod persan sunt foarte dese si rezistente, avand pana la 1 milion de noduri/m². In cazul covoarelor cu nod iranian firele sunt subtiri si covorul este des, pana la 400 mii de noduri/m².  
Pentru covoarele obtinute manual prin insertia firelor este folosit un pistol cu ajutorul caruia firele sunt fixate de materialul de baza, apoi spatele covorului este dat cu adeziv pentru fixarea firelor si este prevazut cu un strat de bumbac.   

 

5996285919432-szonyeg-gabbeh-550-terra-enterior-01.jpg

Covoarele fabricate mecanic

Covoarele fabricate mecanic sunt tesute prin aceeasi tehnica ca si cea manuala, cu diferenta ca procesul mecanic este mult mai rapid. Materialul obtinut este mult mai mare, insa este taiat la dimensiunea unui covor. Capetele longitudinale sunt surfilate, iar cele de latitudine sunt indoite si lipite. Spatele acestor covoare este prevazut cu un  strat de spandex.   
De asemenea, covoarele obtinute mecanic se pot realiza si prin insertia firelor. Aceasta metoda se foloseste mai mult la fabricarea mochetelor. Se fabrica, insa, si covoare, dar acestea sunt imprimate cu modele si apoi taiate pe marimea unui covor.

 

5996285560627-szonyeg-tulipo-persian-2331-enterior-01.jpg

 

Puteti sa ii intrebati pe consilierii nostri, in magazinele Diego, cum se fabrica covoarele de care sunteti interesati si veti primi mai multe detalii. Acestia va vor ajuta sa alegeti covorul perfect pentru locuinta dumneavoastra.  

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.