Diego
Wishlist
 

Întreținerea covoarelor - Cum să păstrați covoarele ca noi

Alegerea unui covor într-o încăpere implică efort atât de timp, cât și de buget. Așadar, este important să menținem strălucirea și culorile covorului cât mai mult în timp.


Echipa Diego vă vine în ajutor cu câteva sfaturi care să vă ajute să întrețineți covoarele și să vă bucurați de ele ca la început.


Covoarele sintetice noi au nevoie de puţin timp pentru ca firele să se unească; în cazul covoarelor sintetice sunt suficiente una – două săptămâni. La începutul utilizării este posibil să mai cadă din fire, dar acest fenomen este normal, firele cad ca urmare a tăierii covorului la fabricare și nu reprezintă un defect al acestuia. În această perioadă vă indicăm să evitați să folosiți aspiratorul.  
Ulterior puteți curăța covorul prin aspirare și chiar cu spumă de curățare disponibilă în magazinele Diego.

Covoarele din lână nu se aspiră timp de trei luni. Deoarece firul de lână este alcătuit din multe părţi elementare, este necesar să fie călcate, să existe trafic, ca firele să se unească şi să nu mai cadă.
Curăţarea se face cu spumă uscată. În cazul în care doriți să curățați covorul cu apă, vă recomandăm să evitați apa din abundenţă. De asemenea, cea mai bună perioadă pentru curățarea acestui tip de covoare este vara, deoarece lâna absoarbe multă apă şi se uscă foarte greu. Cel mai indicat este să curăţați covorul de lână cu ajutorul profesioniştilor pentru a evita eventualele daune.
Aspirarea se face în direcţia firelor la ambele covoare, sintetice sau din lână, astfel protejăm covorul şi curăţarea va fi mai eficientă.

 

Covor curcubeu Diego


Covoarele se pot deteriora și în momentul transportării sau chiar al depozitării, astfel este important să respectați câteva reguli în acest sens.


Pentru a  transporta covoarele se înfăşură în direcţia firelor deoarece se pot rupe dacă sunt  înfăşurate transversal. Excepţie fiind covorul persan, acesta nu are pe spate strat latex ceea ce îl face mai flexibil.

În cazul depozitării, covorul trebuie înfăşurat în direcţia firelor şi cu suprafaţa în interior. Vă indicăm să nu depozitați covorul în ambalaj plastic, deoarece acesta necesită aerisire, îl puteți ambala, însă, în hârtie/ziare. Covoarele pot fi aşezate şi vertical dacă sunt înfăşurate strâmt, cu excepţia covoarelor fabricate manual prin inserarea firelor. Acestea trebuie înfăşurate, rotite de mai multe ori pentru ordonarea firelor.


Consilierii noștri vă așteaptă în magazinele Diego cu și mai multe sfaturi și trucuri utile, atât pentru întreținerea covoarelor cât și a celorlalte produse oferite.

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.