Diego
Wishlist
 

Montarea parchetului laminat

Fie că v-ați gândit să montați dumneavoastră parchetul, fie că va fi montat de către o echipă de experți, este bine să știți cum se desfășoară procesul pentru a vă asigura că rezultatul final va fi cel dorit. Așadar, în cele ce urmează vă vom descrie principalele etape ale instalării parchetului laminat.

Înainte de lucrare asigurați-vă că suprafața încăperii este dreaptă. În cazul în care prezintă denivelări, turnaţi şapă autonivelantă sau nivelațisuprafața cu ajutorul unui material izolant, după caz. De asemenea, tot înainte de a începe lucrările parchetul trebuie să se adapteze umidității din locuință, astfel este prevenită dilatarea sa ulterioară sau umflarea parchetului după instalare. Depozitați, așadar, parchetul laminat, în încăperea în care va fi montat, pentru cel puțin 48 de ore.

 

Parchetul laminat nu se instalează direct pe beton, este necesar să întindeți suportul special pentru parchet. Acest suport ajută la protejarea parchetului de umiditatea de dedesubt, şi nivelează totodată defectele minime ale suprafeței și fixează parchetul.
Între perete și parchet este recomandată o distanță de 1,5 cm, respectiv dimensiunea unui distanțier pentru parchet. Această distanță îi permite parchetului să se extindă în urma montării, în condiții de umiditate. După ce ați fixat distanțierul, așezați prima placă de parchet cu canelura înspre perete. Montați cea de-a doua placă de-a lungul peretelui, astfel încât canelura să se suprapună și să se îmbine. Folosiți pana pentru parchet și un ciocan pentru a lovi ușor capătul plăcii.

 

Parchet laminat Woodstep de 10 mm grosime, potrivit atât pentru trafic domestic, cât şi intens comercial. 

La montare, se îmbină trei plăci de parchet, care sunt culcate deodată: porniţi cu o placă întreagă, apoi jumătate de placă, iar în rândul 3 puneţi din nou o placă întreagă. Aceste rânduri determină punctul de pornire şi direcţia panelelor. Dacă nu sunt depuse corect, atunci celelalte rânduri nu vor fi simetrice. Aceste trei plăci sunt lăsate neatinse timp de 20 de minute. Când ajungeţi la ultima placă de parchet a primului rând, măsuraţi lungimea de care aveţi nevoie şi tăiaţi placa cu ajutorul unui fierăstrău electric. Procedaţi la fel şi în restul încăperii, fiind atenţi ca suprapunerile între două plăci alăturate să nu fie mai mici de 30 cm.

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.