Diego
Wishlist
 

Perdele transparente

În magazinele Diego veţi găsi o gamă de culori, modele, dimensiuni şi calitate pentru perdele transparente. În acest articol vrem să vă descriem câteva tipuri de materiale mai speciale folosite în confecţionarea perdelelor transparente.


Perdele din organza


Organza este o stofă subţire care iniţial a fost manufacturată din mătase. Azi se confecţionează din  fibre sintetice, de exemplu din poliester sau nylon, dar materialele de categoria premium sunt făcute şi azi din mătase naturală. Aceste materiale sunt recomandate în primul rând împreună cu draperii mai fine, de calitate ridicată (tafta, saten etc.).
Organza este un material transparent, subţire, lucios, puţin rigid, dar foarte rezistent. Caracterul său uşor rigid se datorează firelor răsucite. Se şifonează uşor, însă datorită capacităţii de menţinere a formei, este un mijloc excelent de decorare interioară.  
Organza, la fel ca celelalte materiale textile, este lavabilă, dar trebuie tratată cu delicateţe. Se spală manual sau la program scurt, la cel mult 30 de grade. Este bine să se usuce întinsă sau atârnată; să nu o punem în maşina de uscat rufe sau în centrifugă cu multe rotaţii/minut, deoarece se şifonează. Dacă rămâne exagerat de udă după spălare, să îndepărtăm de pe ea surplusul de umiditate cu un material puternic absorbant, de ex. cu un prosop. Să o călcăm încă umedă, la temperatură moderată, pentru că se adună foarte repede.  

  perdea transparenta organza

Perdele din voal


Voalul este o stofă uşoară care se poate produce 100% din bumbac, din amestec de bumbac sau din poliester. Noi o comercializăm pe cea din poliester. Denumirea provine din Franţa şi înseamnă val. Textura şi aspectul reflectă naturaleţe, e un material cu o cădere fină. Este mai puţin transparentă decât organsa: ţesătura e mai densă şi are un luciu mat. Este alegerea ideală atât pentru locuinţă, cât şi pentru birou. Conferă un aspect elegant ferestrei, estompând razele de lumină. Vă recomandăm să utilizaţi voalul cu aplicaţii simple pentru a completa stilul minimalist sau voalul mai sofisticat, modern brodat, pentru încăperile cu caracter. Se întrebuinţează uşor, nu se şifonează, dar trebuie călcat.   

   

perdea transparenta voal

Perdele din semiorganza


Unul dintre cele mai noi tipuri de perdele, care combină caracteristicile organzei şi voalului. Material textil cu cădere lină, mai moale decât organza, dar cu un luciu discret, spre deosebire de voalul mat.  

 

perdea transparenta semiorganza 

Perdele din sable


Sableul este un material translucid cu ţesătura mai densă decât voalul; astfel blochează mai puternic lumină. Se întrebuinţează extrem de uşor, nu se şifonează.   

 

perdea transparenta sable

Perdele din jacard


Denumirea stofei, jacard, se referă la războiul de ţesut dezvoltat de Joseph Marie Jacquard, prin care s-a revoluţionat tehnica de ţesut cu un ingenios mecanism care selectează diferenţiat firele de urzeală după un "program" înscris pe plăcuţe perforate. O astfel de stofă este de exemplu damascul. Caracteristicile principale ale jacardului sunt mărimile mari şi aspectul complicat. Astfel de modele se pot realiza pe războaie de ţesut, maşini de tricotat sau alte maşini de fabricare de ţesături. Ţesătura jacard este caracterizată de faptul că marginile aplicaţiilor pot fi curbate în orice fel.  
Perdeaua de dantelă îşi trăieşte epoca de aur de decenii întregi, însă domeniul de utilizare este puternic influenţat de inflexibilitatea modelelor şi de spiritul pe care îl emană. Spre deosebire de stilul tradiţional, azi şi ţesăturile jacard sunt caracterizate de modele şi cusături moderne.  

 

perdea transparenta jacard

 

Pentru că acum ştiţi care sunt diferenţele între principalele materiale din care sunt confecţionate perdelele transparente, vă invităm să intraţi în categoria de perdele şi să alegeţi modelul preferat pentru casa dumneavoastră. 

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.