Diego
Wishlist
 

Pregătirea casei pentru noul sezon – Curățarea mochetei (II)

Mochetele este o alternativă foarte bună în orice locuință, chiar și în zonele cu trafic intens (hol, bucătărie, camera de zi) fiind foarte rezistentă și concepută să reziste mult timp. Desigur, riscul ca aceasta să se murdărească sau să se păteze este imposibil de evitat. Din acest motiv ne-am gândit să vă venim în ajutor cu niște sfaturi pentru curățarea și împrospătarea mochetei.


Spre deosebire de covoare, mochetele se curăță puțin mai greu, fiind și de dimensiuni mai mari, de aceea le curățăm mai rar. Cu toate acestea vă recomandăm, să le curățați foarte bine de cel puțin 2 ori pe an, deoarece diverse pete, pe care poate nu le observăm, de grăsime, de noroi sau doar praf, dau un aspect învechit mochetei și aceasta își pierde mult din culoare și strălucire.


Înainte de a începe curățarea mochetei, este important să eliberați toată zona acesteia, astfel veți curăța întreaga suprafață și nu vor apărea diferențe de culoare. Mai mult decât atât, curățenia va dura mai puțin, nefiind necesar să mutați lucrurile dintr-o parte în alta sau să vă chinuiți să ajungeți în zonele mai puțin accesibile.

 

Mocheta bej pufoasa

 

Primul pas după eliberarea zonei, este aspirarea. Mocheta trebuie aspirată foarte bine, pentru a îndepărta particulele de praf și de nisip din țesătură. În caz contrar, la contactul cu apa sau soluția de curățare veți distribui mizeria și veți crea pete de noroi.  Dacă mocheta se află într-o zonă a locuinței cu trafic intens, insistați cu aspirarea pentru a ridica firele tocite și a le putea curăța în profunzime.


După aspirare, observați întreaga suprafață și identificați petele vizibile. Pulverizați-le cu apă curată și lăsați țesătura să se inmoaie câteva minute. Ulterior, cu ajutorul unei cârpe din microfibră sau cu o perie, frecați bine suprafața pătată. În acest fel, nu numai că se va dezintegra mizeria, dar va fi absorbit și surplusul de apă.


Ultimul pas în curățarea mochetei ar fi folosirea soluțiilor specializate de curățare, precum cele disponibile în magazinele Diego, unde consultanții de vânzare vă pot recomanda soluția potrivită. Astfel, veți putea revitaliza aspectul mochetei și veți neutraliza mirosurile neplăcute, bucurându-vă în continuare de căldura și textura țesăturii.


Vă invităm să citiți sfaturile noastre despre curățarea perdelelor și a draperiilor, dar și cum să întrețineți parchetul laminat.

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.