Diego
Wishlist
 

Soare, praf, murdărie – Cum întreținem draperiile?

Selecția și îngrijirea draperiilor sunt importante atât în ceea ce privește protejarea mobilierului și a intimității, precum și pentru propriul dumneavoastră confort. Astfel, dorim să vă oferim câteva recomandări de care să țineți cont în întreținerea draperiilor, pentru a vă bucura de acestea o perioadă cât mai lungă de timp.

Cum evităm decolorarea draperiilor din cauza soarelui?

Soarele, precum praful și murdăria, este un factor care în timp distruge țesăturile. Țesăturile deschise la culoare reflectă lumina soarelui și rezistă, fără a se decolora. Țesăturile de culori închise, însă, absorb lumina, iar culoarea se estompează în timp. În cazul încăperilor însorite pentru a proteja țesăturile de soare, vă recomandăm să utilizați draperii mai groase, precum cele Black Out, însă de culori deschise.

Cum curățăm draperiile de praf?

În fiecare zi, când trageți draperiile, agitați-le puțin pentru a preveni praful să intre în fibre, iar o dată pe săptămână curațați-le cu aspiratorul folosind o perie ușoară. Asigurați-vă înainte de aspirare că ornamentele de pe draperii sunt prinse bine.

 

5996285814669-fuggony-micro-taft-sotetito-603-vpadlizsan-enterior-05.jpg

Cum spălăm draperiile?

Verificați întotdeuna eticheta draperiilor și asigurați-vă că acestea se pot spăla. Spălați draperiile fie cu mâna, fie la mașina de spălat folosind apă rece și un detergent delicat. Dacă folosiți mașina de spălat, încercați să nu o supraîncărcați, astfel draperiile vor fi spălate mai bine. Ulterior, clătiți draperiile ușor, dar cât se poate de bine și întindeți-le la uscat într-un mediu aerisit. Vă recomandăm să călcați draperiile pe dos, iar pentru materialele mai fine folosiți o batistă umedă.

Nu spălați draperiile dacă pe etichetă nu este indicată sau dacă draperia este confecționată din țesături diferite, există posibilitatea ca unele fibre să se contracte, iar celelalte să se îndoaie și  draperia va atârna inestetic.  De asemenea, dacă draperia a fost expusă razelor solare mult timp și țesătura este slăbită, este mai bine ca draperiile să nu fie spălate în mod obișnuit, ci la o curățătorie profesională.

Dacă aveți draperiile vechi și degradate, vă așteptăm în magazinele Diego cu o gamă variată de culori și materiale, pentru a vă revigora locuința. 

Pin It
Recomandarea site-ului pe email
Recomandaţi acest conţinut familiei, colegilor, prietenilor, cunoştinţelor Dvs.
Completaţi formularul şi apăsaţi butonul de trimitere!

Expeditor  
Nume:
Email:
Destinatar  
Nume:
Email:
Subiect
Mesaj
Datele personale furnizate (nume, adresă de email) se vor folosi doar cu ocazia trimiterii acestui articol şi nu se vor păstra în nicio formă.